Sighisora -orasul care te cucereste instant!

Vreau sa va vorbesc putin despre un oras ce m-a cucerit instant-  “Perla Transilvaniei” Sighisoara ♥♥♥

Regret ca nu l-am vizitat mai devreme, insa de fiecare data ma ascumdeam in spatele pretextului ca este prea departe. Dar va marturisesc ca a fost un drum foarte placut (aprox. 5 ore) si deloc obositor, mai ales daca va propuneti si o mica oprire in Predeal/Busteni/etc.

Cetatea medievala a Sighisoarei ofera vizitatorilor o oaza de liniste dar si un loc incarcat de traditie si istorie.

Cetatea (patrimoniu mondial UNESCO) dateaza din secolul XIV, are o lungime de … si in prezent mai pot fi admirate 9 turnuri din cele 14 construite initial.

TOP 3 Obiective turistice:

  • Turnul cu ceas: Cel mai mare turn al Sighișoarei (64 m) a fost construit pentru a proteja poarta principala a orasului. Din 1899 turnul adăpostește Muzeul de Istorie.
  • Piata Cetatii: In trecut Piata Cetatii era locul de judecare a proceselor si piata comerciala. In prezent este o frumoasa piata inconjurata de cladiri superbe considerate monumente istorice si terase unde va puteti relaxa in voie.
  • Scara acoperita: Este cea mai originala constructie din Transilvania, construita in anii 1660 -1662 si are in prezent 178 de trepte. Nu va speriati este usor de urcat, iar privelistea de sus asupra orasului  este de nepretuit.
  • Biserica din deal: O biserica interesanta, plina de istorie ce spune o poveste ce o veti gasi dupa ce urcati scara acoperita♥. In pretul biletului (8 ron) vi se ofera si un ghid ce va povesti cate ceva despre trecutul cladirii.
  • Turul cetatii: Va recomand din suflet sa faceti un tur (pe cat posibil) al zidurilor cetatii si sa va lasati condusi de “povestea” fiecarei stradute 🙂

De asemenea pe stradutele cetatii  gasiti o serie de pensiuni fascinante si cochete ce va vor asigura un sejur de poveste dar si un numar impresionant de terase si restaurante traditionale cu mancare delicioasa.

Un oras extrem de ingrijit si plin de culoare, cu o arhitectura deosebita si locatari extrem de calzi si amabili! Un oras de poveste ce va va merge la suflet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s